2023-04-17 639 views
係香港真係好少見到有得食粿條🧐 如果大家有見過🧐歡迎推薦比我地試下🤭🤭 依間店主打福建永安家鄉菜💁‍♀️我哋好好奇想試下食😋 今次都係我地第一次食🤣 整體都幾特別👍🎠好姐永安粿條📍大角咀埃華街105號地下C1號舖==============================🍜鮮肉骨湯粿條---招牌活肉 💲59粿條食落就好似闊身既河粉咁🤔佢係用米漿製成🍚但唔會好似河粉咁油🫗食落滑捋捋🤤 活肉就係豬既「面珠登」靠近上唇既部位🐷 食落幾爽口彈牙😬 碟除左有活肉,仲有芽菜😆 食落幾爽口😁 唔會因為配菜而質素變差👍湯既味道幾新鮮👌🥟家鄉扁食湯(平使)💲38依款係福建既家鄉菜,湯底幾濃🤤細細粒幾好食👍食落就好似小型雲吞🥟 入面餡料充足👍湯底濃郁😋配埋湯底一啖食一流🤤不知不覺好快食曬😂🌟精選三拼 💲68鵝腎 豬生腸 豬頭肉依3款食落冇急凍味😆 而且幾新鮮👍乎合佢所講既🗣「全部均採用新鮮貨,不用急凍貨」🌼自家製菊花茶 +💲5依款超啱係熱辣辣既天氣飲🌞 飲落菊花味好足👍 唔會好甜👍清熱解渴一流🤤

🎠好姐永安粿條
📍大角咀埃華街105號地下C1號舖

🥟家鄉扁食湯(平使)💲38

🌟精選三拼 💲68
鵝腎 豬生腸 豬頭肉

🌼自家製菊花茶 +💲5

鮮肉骨湯粿條---招牌活肉

家鄉扁食湯(平使)

精選三拼

自家製菊花茶

鮮肉骨湯粿條---招牌活肉
家鄉扁食湯(平使)
精選三拼
自家製菊花茶