2023-12-16
最近都在銅鑼灣或者灣仔出沒,這兩個地方都有好多嘢食,等大家去食😂今日就同朋友去到一間日式拉麵屋,餐廳主打多款不同口味的拉麵,而今日我們分別點了一碗鰹魚湯及櫻花蝦味增湯底的拉麵,嘗試一下新口味。如果覺得一碗拉麵好像不太夠,可以點份小吃大家開心share🫶🏻餐廳的小食款式都不少🤤🤤⭐️帶子鰹魚湯赤雞胸拉麵 $108用料超豐富的拉麵🍜有爽口彈牙的帶子及嫩滑滑的雞胸肉,當然唔少得有糖心蛋啦!鰹魚湯的味道超濃郁,配拉麵也不錯!⭐️櫻花蝦味增拉麵 🍜 $88一碗拉麵裏面有超多櫻花蝦🫶🏻每一啖拉麵都會夾着櫻花蝦,所以每吃一啖都有櫻花味陪伴住,拉麵嘅配料都好豐富,有日式叉燒亦都有燒肉,當然有糖心蛋啦!⭐️日本芝士年糕 $34炸到金黃色外脆內軟又爆漿的日本芝士年糕 🫶🏻超多芝士🧀做餡,加上煙煙韌韌的糯米皮,我愛上了!⭐️紫薯栗子餅 $28就是紫薯及栗子做餡料的可樂餅,炸到金黃外脆的可樂餅!配帶著香甜又可口的紫薯及栗子🌰如果餡料更多就好啦!
⭐️帶子鰹魚湯赤雞胸拉麵 $108
⭐️櫻花蝦味增拉麵 🍜 $88