由於朋友非常熱愛某韓國女星,所以要求我同佢去食韓國菜🇰🇷我哋去嘅時候係新開業,所以做緊全單九五折嘅優惠‼️如果喺OpenRice買套餐優惠券套餐仲有八五折,佢哋嘅嘢食算幾大份,而且有好多全日套餐, 一人至八人套餐都有,真係好抵食😝入到去個店員好熱情咁招呼我哋,服務好好又貼心,今時今日服務態度最重要(。・ω・。)ノ因為呢間唔係啲咩大餐廳,所以店舖比較細 得十幾枱左右。牆身主要以黑色調為主再加上一個餐廳名稱嘅塗鴉,唔知係咪自己畫上去嘅呢!天花仲掛左一啲韓文嘅旗仔,令客人有種去左韓國嘅感覺(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)整體嚟講都係一間親民糧尾之選(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)但係質素上都仲有可進步嘅空間!有機會都會再試下🥹==============================〖 韓式一人套餐 〗💰92 (經openrice 買)有兩個套餐可以選擇(。ì _ í。)1.五花腩泡菜炒餅併太陽蛋&粉絲卷&飲品2.韓國炒粉絲(牛肉/腩肉)&炸魷魚鬚(蜜糖芥末/牛油蜂蜜/甜辣)&飲品 ☜︎☜︎我揀左呢個☻︎༄韓國炒粉絲 (牛肉) ✰2.8/5牛肉嘅份量都好多,差唔多同啲蔬菜配料一樣多,不過口感就偏韌,如果再淋少就好少少🤫除咗紅蘿蔔絲

〖 韓式一人套餐 〗💰92 (經openrice 買)
有兩個套餐可以選擇(。ì _ í。)
1.五花腩泡菜炒餅併太陽蛋&粉絲卷&飲品

༄韓國炒粉絲 (牛肉) ✰2.8/5
牛肉嘅份量都好多,差唔多同啲蔬菜配料一樣多,不過口感就偏韌,如果再淋少就好少少🤫除咗紅蘿蔔絲同椰菜絲之外,仲加咗好多冬菇,口感更豐富!而且味道唔會太鹹,粉絲都帶有嚼勁、有咬口。不過整體偏油膩🧐☹️
牛肉炒粉絲

༄炸魷魚鬚 (蜜糖芥末) ✰4.1/5
呢個幾出色(^з^) 魷魚鬚爽口彈牙帶有嚼勁!外皮炸得好香脆而且炸粉唔會好厚。配合埋蜜糖芥末醬好惹味,甜中帶點微嗆,好滋味😋
炸魷魚鬚(蜜糖芥末)

〖 芝士泡菜煎餅🧀🫓 〗💰88 ✰3.7/5
芝士味香濃,食到芝士鹹香,再加上惹味嘅泡菜口感好豐富(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)feel到好足料!餅底略嫌有啲厚,比較多粉,不過都好軟熟。但我就prefer薄餅底🫓同埋唔夠脆
芝士泡菜煎餅
芝士泡菜煎餅

〖 韓式餃子🥟 〗💰30 ✰4.0/5
餃子脹卜卜好大隻😍內餡有蛋、粉絲同肉,好足料幾抵食,口感豐富!外皮都算薄,炸得十分香脆,唔會好油膩😚
韓式餃子

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 8/10

☎️ 𝟲𝟲𝟯𝟴 𝟭𝟮𝟭𝟱
🔍想搵同類型嘅餐廳𓂀✍
⌫ #eatwithnous_佐敦
⌫ #eatwithnous_韓國菜

#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #korean #kfood #hkgirl #hkdaily #photography #hongkong #chicken #seafood #foodoftheday #韓國 #炸雞 #美食 #相機食先 #泡菜 #魷魚鬚 #吃貨 #打卡#手機食先 #佐敦美食 #餃子 #小店
$110 (Lunch)
炸魷魚鬚(蜜糖芥末)
  • 炸魷魚鬚