2021-10-15
又嚟同大家介紹元朗嘅隱世好西!🤣依間船麵位置都算偏僻,唔係👦🏻帶我都唔知自己行咗去邊😹船麵除咗大碗又高汁,坐喺入面食一邊聽住泰文歌真係以為自己去咗泰國🇹🇭‼️—————————————————————————🍜🐂牛肉船麵 $60👧🏻超足料嘅牛肉船麵有齊牛腩牛丸,芽菜通菜花生醉同炸豬皮,好正💛而且牛腩出奇地軟淋唔痴牙‼️仲好入味🤪牛骨湯底濃但唔咸,飲多幾啖都唔怕💛•🍜🐖 豬肉船麵 $60👦🏻第一次食泰國船麵就覺得個湯有好鮮嘅肉味,似係肉骨茶(?)😬餸亦都好多,三粒肉丸加一堆嘅豬肉真係食極都仲有,而且豬肉一啲都唔韌唔會被湯浸到冇哂肉味👏🏼真係好大碗😆•🐷炸豬皮 $22👦🏻又係第一次食炸豬皮🤣雖然食嘅時候已經唔熱,但依然好脆,而且22蚊黎講份量好大,一啲油膩嘅味道都冇😆似魚皮咁浸湯食又得就咁脆食又得,絕得值得推介‼️—————————————————————————📍元朗西菁街20號益輝大廈地下3號舖🕗1130 - 2200 (Mon-Sun)💸全自費‼️
—————————————————————————
🍜🐂牛肉船麵 $60
🍜🐖 豬肉船麵 $60
🐷炸豬皮 $22
—————————————————————————
📍元朗西菁街20號益輝大廈地下3號舖
🕗1130 - 2200 (Mon-Sun)
💸全自費‼️