2024-03-17
【⭐️ 屯門·抵食街坊風味烤魚 🐷 ⭐️】餐廳位於屯門美樂輕鐵站旁邊📍其實佢係一間茶餐廳黎既❤️ 但係夜晚就會開戶外位,有得食烤魚雞煲或者小菜,甚至可以加工海鮮。我已經食過四次~每次黎就係為咗食烤魚🐟好味又抵食😂 冇咩好挑剔🤓🤓🤓.✅ 巴蜀烤魚(鉗魚)$188本身已經有少許配料喺底下☺️☺️(枝竹、蘿蔔片、薯仔片、薯粉、芽菜、芹菜)小辣唔係好辣,如果食得辣會建議叫中辣😙但建議等佢煲耐啲先食🤤🤤等佢入味啲先❤️同埋要注意黐底,紅薯粉雖然係配菜,但係佢入哂味真係好好食😂 夠晒濃味😈😈✅ 鵝腸 $68,另加紅薯粉 $28兩個份量都好多,正常💓 食材都新鮮。✴️ 屯門想要烤魚必定諗起呢間❤️ 如果兩個人唔算太大食,淨係嗌條魚已經夠飽,佢底下薯粉都唔少🤓 如果去開屯門或者住附近突然間想食烤魚,大家可以去試下😈.#hkfood #hkfoodie #foodblogger #foodreviews #hkfoodlover#hkig #likeforlike #hongkong #食評 #hkfoodie #foodblogger#foodreviews #hkfoodlover #hkig #hongkong
餐廳位於屯門美樂輕鐵站旁邊📍
其實佢係一間茶餐廳黎既❤️ 但係夜晚就會開戶外位,
有得食烤魚雞煲或者小菜,甚至可以加工海鮮。
我已經食過四次~每次黎就係為咗食烤魚🐟
好味又抵食😂 冇咩好挑剔🤓🤓🤓
✅ 巴蜀烤魚(鉗魚)$188
本身已經有少許配料喺底下☺️☺️
(枝竹、蘿蔔片、薯仔片、薯粉、芽菜、芹菜)
小辣唔係好辣,如果食得辣會建議叫中辣😙
但建議等佢煲耐啲先食🤤🤤等佢入味啲先❤️
同埋要注意黐底,紅薯粉雖然係配菜,
但係佢入哂味真係好好食😂 夠晒濃味😈😈
✅ 鵝腸 $68,另加紅薯粉 $28
兩個份量都好多,正常💓 食材都新鮮。
#hkfood #hkfoodie #foodblogger #foodreviews #hkfoodlover#hkig #likeforlike #hongkong #食評 #hkfoodie #foodblogger#foodreviews #hkfoodlover #hkig #hongkong #美食 #屯門 #吃喝玩樂