2023-04-09
呢間係尖沙咀天文台圍嘅秋田鐵板燒刺身專門店 餐廳有好多日式燈籠、竹簾等等 主打鐵板燒師傅會喺客人面前將新鮮嘅海鮮喺鐵板上用高熱煎香 保留到食物嘅鮮味 視覺同味覺都係好大嘅享受 如果慶祝生日/記念日嘅話 仲可以自選卡通人物😚💕 師傅會用食材畫出嚟! ⸝⸝· ᴥ ·⸝⸝⭐️秋田Akita二人前套餐 $950/pp💫✻季節沙律我哋嗰日食嘅沙律有水晶菜 口感爽脆好特別!另外亦有蓮湖同蘿蔔片等等配埋黑醋一齊食 味道好清新✨✻八味醂魚乾醂魚乾燒到好香身 外面脆脆地咁 點埋個沙律醬一齊食好夾😛✻魚籽鵝肝蒸蛋蒸蛋口感好嫩滑😋 賣相好吸引面頭仲有啲黑魚籽 蒸蛋入面有鵝肝好惹味!✻鮮活龍蝦半隻 活伊勢海老超級新鮮嘅活龍蝦 見到佢仲郁緊😳師傅用酒同火焰即場燒龍蝦🦞 打卡一流📸肉質彈牙好好食!🤤 之後師傅仲會用返個龍蝦嚟燉湯 個龍蝦清湯非常之鮮甜❤️🔥✻原隻鮮活南非鮑魚同樣地非常新鮮嘅鮑魚 好生猛!師傅加入牛油同埋忌廉香草汁一齊煎好香 好正ᰔᩚ (˶ˊᵕˋ˵)✻香煎北海道帆立貝帆立貝大大粒好鮮甜🤍 師傅將佢燒香之後再用紫菜包住 口感好豐富~✻鹿兒島霜降和牛薄燒卷鹿兒島霜降和牛肥瘦適中 賣相吸引 牛味好濃郁而且入
⭐️秋田Akita二人前套餐 $950/pp💫
✻魚籽鵝肝蒸蛋
✻鮮活龍蝦半隻 活伊勢海老
超級新鮮嘅活龍蝦 見到佢仲郁緊😳
師傅用酒同火焰即場燒龍蝦🦞 打卡一流📸
同樣地非常新鮮嘅鮑魚 好生猛!
✻香煎北海道帆立貝
✻鹿兒島霜降和牛薄燒卷
鹿兒島霜降和牛肥瘦適中 賣相吸引 牛味好濃郁而且入口即溶😍 配埋炸蒜片一齊食好夾❣️
✻蠔🦪
呢個係師傅額外送嘅😆 佢將生蠔加入鹽同黑椒調味之後再燒好惹味!蠔肉非常飽滿同埋Juicy✨
✻秋田炒飯
師傅用咗大量櫻花蝦去炒飯😻飯粒分明軟硬適中 仲好香蔥味 口感一流 另外仲有炒野菜~
✻精選甜品
甜品有雪糕 可以揀芝麻味或者綠茶味 我哋揀咗綠茶味 綠茶味非常濃同埋好香滑🍵 另外仲有師傅即燒豆沙餅😽 大大大滿足💓
最後有我一開始提到嘅鐵板燒自選卡通人物!因為我好鍾意kanahei 所以俾咗張相叫大廚畫出嚟 佢用啲櫻花蝦將兔仔堆砌出嚟🐰 另外用蕃茄仔扮腮紅😳超級可愛!!!大廚仲用蛋漿寫字 佢可以反手寫字好犀利🤣 仲有cute cute大口仔~