呢間係元朗嘅千杯串環境好有日本居酒屋嘅感覺 ❤️✨ 有好多唔同嘅食物例如串燒 刺身 燒物 拉麵等等😽 仲有好多款酒類🍶🍺 而且佢好近朗屏站同巴士站 住港島嘅我食完之後 行幾分鐘就有巴士返屋企超級開心🚌 😆✻日本直送兵庫縣生蠔🦪 ($76/2)呢個超級推介!!首先呢個價錢有兩隻日本直送生蠔已經好抵食仲要佢超級大隻同埋好肥美🤤佢好新鮮有淡淡海水味但唔會太過咸而且有少少creamy咁~~(*¯︶¯*)依家睇相諗返起都流口水想再食🤣✻日本芝士年糕 ($48)芝士控嘅我表示芝士年糕食得多但都係第一次見餐廳會將芝士年糕切開咁樣上碟 好特別賣相一流😻 都唔使多講睇相都見到啲芝士好流心外脆內軟好好食🧀😛✻滑蛋蒲燒鰻魚飯 ($98)首先超多滑蛋真係好滑好香蛋味🥚同埋估唔到鰻魚咁大條同厚身!配埋鰻魚汁同埋日本珍珠飯一齊食好滿足😌✻雞泡魚干 ($48)同朋友都一致好想食雞泡魚干所以就叫咗😆燒得好香唔會太乾又唔會太濕啱啱好分量比想像中大點埋佢嘅沙律醬一齊食超正🥳嚟到居酒屋梗係要試吓佢哋嘅串燒今次同朋友揀咗三款:✻燒和牛 ($38)我自己覺得三款入邊和牛係最好食嘅而且性價比好高 佢嘅肉質鬆軟好多汁而且好香牛味😋✻

✻日本直送兵庫縣生蠔🦪 ($76/2)
呢個超級推介!!
首先呢個價錢有兩隻日本直送生蠔已經好抵食
仲要佢超級大隻同埋好肥美🤤
佢好新鮮有淡淡海水味但唔會太過咸
而且有少少creamy咁~~(*¯︶¯*)
依家睇相諗返起都流口水想再食🤣
日本直送兵庫縣生蠔

✻日本芝士年糕 ($48)
芝士控嘅我表示芝士年糕食得多
但都係第一次見餐廳會將芝士年糕切開咁樣上碟
好特別賣相一流😻 都唔使多講
睇相都見到啲芝士好流心外脆內軟好好食🧀😛
日本芝士年糕

✻滑蛋蒲燒鰻魚飯 ($98)
首先超多滑蛋真係好滑好香蛋味🥚
同埋估唔到鰻魚咁大條同厚身!
配埋鰻魚汁同埋日本珍珠飯一齊食好滿足😌
滑蛋蒲燒鰻魚飯

✻雞泡魚干 ($48)
同朋友都一致好想食雞泡魚干所以就叫咗😆
燒得好香唔會太乾又唔會太濕啱啱好
分量比想像中大
點埋佢嘅沙律醬一齊食超正🥳

嚟到居酒屋梗係要試吓佢哋嘅串燒
今次同朋友揀咗三款:
✻燒和牛 ($38)
✻牛舌 ($38)
牛舌嘅厚度啱啱好 重點係有嚼勁但唔韌!
✻德島縣雞肉串 ($26)
雞肉好嫩滑 燒得啱啱好而且好香~
燒和牛

臨走見到如果經openrice訂位消費滿$500仲有85折優惠!(今次蠢咗冇用OpenRice訂位下次一定會用返 🤣)同埋七月生日消費滿$680仲會送720ml日本清酒一支🍶❤️‍🔥
日本芝士年糕
滑蛋蒲燒鰻魚飯