有日要去新蒲崗做啲嘢 急急腳想係附近搵嘢醫肚😲就揀中咗Mikiki商場裡面嘅呢間豚豚食堂(個名有疊字係幾kawaii嘅😗)。見個餐廳環境都闊落光猛 有啲人流,就諗都唔諗走入去啦🤪自選二人套餐$228 (2款拉麵或飯+3款小食)🌟 親子丼味道正常唔伏 滑蛋係滑嘅(講緊廢話😂),可惜係碗嘢望落好足料 但其實食落蛋同雞肉嘅比例唔算多,不過不失啦。🌟 白豚拉麵 拉麵唔錯嘅🍜但個湯底同平時食嘅白豚拉麵唔太一樣,豚骨味道無咩存在感,味精頗重🤔叉燒偏瘦 如果多番啲油脂會更好。🌟 自家製餃子餃子普普通通🥟上枱果陣都夠熱♨️唔伏但係無話好特別,如果再脆啲會更理想。🌟 炸雞肉原本諗住會係南蠻炸雞或者唐揚炸雞果類🍗點知知一上枱個樣勁似KFC個香辣脆雞🤣而且份量比想像中多,個人覺得係最抵食嘅小食。裡面肉質係ok嘅 嫩得黎仲鎖到汁,但係外層炸皮略嫌過硬會界口。🌟 吉列流心蛋豬肉餅一個幾特別嘅炸物 食落幾香口👍🏻裡面係漢堡扒同流心蛋。雖然裡面嘅餡炸得有少少乾 但有半熟蛋嘅搭救🍳算係成餐嘅驚喜之作。🌟 吉列蝦炸粉唔算厚🍤但都有同炸雞同一個問題就係炸得比較硬。比較之下,個人覺得炸雞性價比高啲。整體質素可以接受 但可以更

自選二人套餐$228 (2款拉麵或飯+3款小食)
🌟 親子丼

🌟 白豚拉麵

🌟 自家製餃子

🌟 炸雞

🌟 吉列流心蛋豬肉餅

🌟 吉列蝦

整體質素可以接受 但可以更好,小食有驚喜過主食。另外,果日我地有兩碗白豚拉麵都漏咗單😕主食都漏單真係比較少見,希望只係個別例子啦😅

味道:🌕🌕🌕🌘🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌑