2023-01-09
🌟士多啤梨拿破崙 Strawberry Mille-Feu dessert $32未食之前就已經可以聞到士多啤梨嘅香氣,酥皮層對比其他唔算係香脆,中間唔多空氣,反而比較硬同厚身,食落都好好味。中間嘅忌廉用新鮮士多啤梨調製,充滿住果香味。淡粉紅色忌廉再加上用心擺設嘅士多啤梨,真係好適合打卡啊!.🌟玫瑰荔枝芝士蛋糕 Morcheez Lychee $38上面果層嗜喱狀由荔枝醬再加入玫瑰製成,兩種味道非常夾亦唔會比其中一方搶走曬啲味。下面個芝士蛋糕唔算係好實心,但口感綿密細滑,芝士味亦都算濃郁,中間仲有少少海綿蛋糕令口感層次更豐富。整體食落去都覺得好唔錯,仲會成口都充滿住玫瑰荔枝香🤭.🔸味道:8/10🔸打卡指數:8/10🔸性價比:8/10———————————————🍽URBAN Café Commune (形點)📍元朗元龍街9號形點一期1樓1030A號舖Shop 1030A, 1/F, YOHO MALL I, 9 Yuen Lung Street, Yuen Long
🌟玫瑰荔枝芝士蛋糕 Morcheez Lychee $38
🔸味道:8/10
🔸打卡指數:8/10
🔸性價比:8/10
———————————————
🍽URBAN Café Commune (形點)
📍元朗元龍街9號形點一期1樓1030A號舖