2024-09-23 174 views
坚持咗整一個月on diet,終於都俾我捱到今個月嘅treat day啦!!睡飽出街特登來呢間新開嘅餐廳飲個早茶獎勵自己一個月嘅辛苦。點咗潮汕蒸粉果,生滾安格斯牛肉粥仲有香煎櫻花蝦蘿蔔糕。點嘅每一個點心都在水準線上。蒸粉果皮厚度啱啱好,外皮煙韌,口感好正,裡麵包住曬豬肉碎,韭菜蝦米等豐富嘅餡料,好對我胃口,正!生滾粥有兩款,鮮魚片同安格斯牛肉,我揀咗牛肉嘅。生滾粥一個人食好大煲喔火候十足,米粒綿密但又唔會太過爛,牛肉嫩滑鮮甜,我飲咗兩大碗,好味!蘿蔔糕外皮煎得金燦燦,中間口感軟糯,櫻花蝦嘅鮮味同蘿蔔糕融和得非常之好,呢碟都食得好滿意。非常滿意嘅一餐treat meal!下個月要繼續俾心機work out,下一餐treat meal 或許仲要來多一次,叫埋朋友,可以點多幾個菜試下味!
睡飽出街特登來呢間新開嘅餐廳飲個早茶獎勵自己一個月嘅辛苦。