呢條崇潔街竟然有3間韓食店,我認為呢間非常唔錯,Lunch嚟食會送罐裝飲品。👍🏻👍🏻👍🏻雖然店細,但坐位算多,有時要等下位。食物唔算好平,平均一個Set都要5x-6x,都係一般有嘅石頭飯,炒粉絲等等,但呢到多啲鍋物,例如部隊鍋、海鮮豆腐鍋,會送上一個白飯!我係喺呢間餐廳先第一次食韓式部隊鍋,原來幾唔錯。我鐘意佢一人份量,所以先叫嚟試下,平日驚太大。個鍋乜嘢料都有啲,一啲都唔孤寒,包括有蛋(好正)、餐肉、腸仔、豚肉片、年糕同泡菜(如果可以多啲仲好),最底仲有公仔麵,所以無飯都飽咗。個味道唔辣又剛剛好,見住佢熱辣辣咁上,啲湯滾下滾下好吸引。🤤冬天食真係一流!另外都叫過蛋捲同牛肉炸醬麵,都ok,但始終無部隊鍋咁出色,部隊鍋推薦度5️⃣星。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

韓式部隊鍋

$60 (Lunch)
韓式部隊鍋
  • 部隊鍋