2021-04-02 129 views
今日經開旺角中心呢間章魚無雙我想食好耐啦 😍 唔少鍾意食章魚小丸子🐙嘅朋友都推介話呢間好好食我一個人叫咗六粒雙拼大阪原味拼黑松露味 (其實咁樣拼係有少少唔抵,因為用貴嗰個價錢計,但係第一次食又好想試吓原味)章魚小丸子即叫即整大約等咗10分鐘。入口真係熱辣辣,要吹一吹佢先好放入口😅之前聽人講呢間1️⃣好足料,每一粒都係原隻章魚,唔會太多麵粉或者椰菜;2️⃣另外就係話燒得外脆內軟。1️⃣足料的確係👍🏻👍🏻特登影低俾大家睇,真係成隻有腳章魚喺裏面 😂2️⃣ 外脆內軟方面,我就比較感受到內軟同熱辣辣又唔會太多麵粉,外皮的確唔會淋到凹咗落去但係又未至於做到脆,期望過高所以少許失望另外分享黑松露味真係好好食,嗰醬幾濃亦都好creamy。不過如果一次過六粒都係黑松露就應該會覺得太膩,一個人食雙拼三粒啱啱好。下一次如果經過都可能會再試吓其他味道,但係因為外脆內軟嘅少少失望就冇衝動特登嚟朝聖。🙈
今日經開旺角中心

我一個人叫咗六粒雙拼

章魚小丸子即叫即整大約等咗10分鐘。
入口真係熱辣辣,要吹一吹佢先好放入口😅

1️⃣足料的確係👍🏻👍🏻
特登影低俾大家睇,真係成隻有腳章魚喺裏面 😂