2019-12-03
🙏 香港航空要撐住呀…每次去旅行都想十全十美💕 想由上機前就舒舒服服⁉️ 首選梗係入lounge嘆返下啦,入lounge唔一定坐business先得嘅,坐economy一樣得✌·有嘢益你🌟 只要持有某信用卡,一年內就可以入lounge 5次啦🤗 的確非常實用🧡 哩款信用卡既申請門檻唔高,幾年前既我搵得雞碎咁多都申請到😂 提提你,哩張無得同朋友share入去既次數㗎。所以如果想同朋友開心share,可以揀其他銀行既聯乘信用卡呀~·香港航空貴賓室「遨堂」,採用樓閣式的既設計,跟傳統既貴賓室截然不同,感覺更加開揚闊落🔎最令我期待嘅當然係飲食區😂🤤 食物及飲品款式選擇不少,沙律、三文治、點心、粉麵樣樣齊,講到最吸引嘅一定係唔少得既即叫即製粉麵,當中最喜歡嘅係香菇銀針粉🥣 絕對充滿港式風味🇭🇰·入到lounge最唔少得既一定係對住個跑道望住架飛機慢慢嘆下✈ 絕對嚐心樂事💕 另外更設有有睡眠區及淋浴間,每一個獨立空間均備有睡床及被枕供應,搭早機凌晨機可以稍作休息叉叉電。而我就試過搭夜機沖完涼先上機,落機到酒店就可以即刻瞓啦👍·𝒯𝒽𝒾𝓈 𝒿𝑜𝓊𝓇𝓃𝑒𝓎 𝒽𝒶𝓈 𝒶 𝑔𝑜𝑜𝒹 𝓈𝓉𝒶𝓇𝓉 🧡💜