2013-06-02 3490 views
要不是生日大哂,都好難請得郁愛牛扒既友人到坑口村試試 Lardos,始終位置對於住大埔既朋友嚟講較遠嘛。今次三個人分別點了兩客最抵食既8oz澳洲西冷及一客貴一點既美國 Prime 西冷(忘了是否8oz)。未點食物時先上桌既係免費既餐包及沙律,餐包內有合桃,不過整體好乾,記得以前既餐包好吃多了!沙律菜依然好新鮮,不過我地顧住傾計,沒多久主角牛扒也上場了,所以沒多吃!其實每次嚟都係點8oz澳洲西冷既我,冇乜特別感覺,水準時好時壞,塊扒本身好靚,有牛味,只係廚師有時煮耐左影響塊扒既口感啫!猶幸今次算正常,不過都係嚡一點,又過熟了?朋友既 Prime 西冷來了,看上去感覺有點不一樣,試了一口,好軟熟,牛味ok濃,感覺比我的澳洲西冷好好多咁,莫非真係一分錢一分貨?猶記得最初幫襯時都試過點貴一級既扒,但都係覺得澳洲平扒好味啲,今次郤例外,又或會唔會澳洲扒來貨差了?真係不得而知!最欣賞係不用加一,那怕已算在單價上,明碼實價不另收費既感覺始終較好啊!

2013-05-28
$150 (Dinner)
Celebration
Birthday