2019-04-11 2863 views
之前買過份三文治覺得幾好食。想買生日蛋糕,又想有啲新意,中午時去睇下呢度有無。見到有啲款都幾特別,價錢亦不算太貴,選最大的都係$348,可以接受。於是經過諮詢意見,選定款色,黃昏再去落單。點知再去個蛋糕單張唔見咗,收錢時打單$358,貴咗$10。我問點解,佢話調整咗價錢,所以個牌都除咗,我問同一日有兩個唔同價錢?佢話係剛加咗價。我都唔知係咪我英文唔好聽唔清楚店員解釋定係被當水魚。就算要加價都應該第二天先生效,何況當時已臨返關門,怎麼會突然有客就調整。我確實覺得這種銷售手法很不合理,不過為了買個特別的蛋糕,我就算了。只是因為這次店員的手法,我真是覺得自己被騙,可能將此店列為不會再光顧,除非佢個蛋糕真係超級好食啦。
2019-04-10
TakeAway