2018-01-07
喺虹橋附近搵嘢食,見到唯一一間泰國嘢諗住試吓,點知依家發現入去就係一個錯誤!係超級大嘅錯誤!!!!坐低冇幾耐就行黎催我地落單,好, 我地2個人求其叫咗幾樣食泰國嘢嘅基本菜, 包括生蝦刺身,黃咖喱雞,馬拉盞炒芥蘭。先講講生蝦刺身,我未試過啲蝦濕住上,啲汁淋晒落去成盆水咁上碟,心知不秒,試入口,真係連粗口都想爆出黎,好奇怪既味!同平時既汁完全唔同,好難食!碟黃咖哩雞仲經典,成煲湯咁稀到,啲雞好似用水整熟再倒落煲咖哩水度咁,無講錯,真係好似水!稀到!仲要啲雞碎到癲,勁似餸頭餸尾咁,真係見到都唔開胃!諗住芥蘭無死,點煮都應該唔會難食得去邊,點知,一樣難食,一個字「怪」!我直頭想問店主你哋係咪泰國人,我真心未食過咁難食嘅泰國菜,係難食到畢生難忘,我奉勸大家如果唔係想試吓佢有幾奇怪都唔好去食!因為呢啲極品真係會嚇親你!!