2023-07-14 985 views
炎炎夏日,經過想飲杯冰涼嘅珍珠奶茶。當時見到有外賣員等緊,但係無諗咁多就落order。店員亦無講乜嘢。結果等等等,我就喺室外汗疊汗等咗20分鐘!期間一路出一袋袋嘅外賣。而且喺我後面落order嘅都有喇!我即刻上前問店員,佢無直接回應亦無道歉,只係嗱嗱聲整我杯飲品。珍珠奶茶無可能expect要等20分鐘。既然你咁多單,你好應該落order時要話俾我知會等比較耐,我再決定要唔要。仲有,我後面落order嘅都有(其實佢係skip咗我同我後面,出咗後後面嘅單)好明顯係漏單,但係一句道歉都無。真係好離譜。杯飲品嚟講,我叫咗杯紫薯珍珠奶綠。都OK嘅,但係完全唔值得等20分鐘囉。
炎炎夏日,經過想飲杯冰涼嘅珍珠奶茶。

2023-07-12
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)