2019-03-24 384 views
老公好鐘意食麵食,意粉當然啱,佢睇咗大台嘅飲食節目介紹呢間餐廳,話影得好好味,就想嚟試試加上呢度商場可帶狗隻,梗係帶埋「亞仔」嚟試佢最想試就係個海胆意粉,我哋仲叫咗安格斯牛扒還有一份魚柳(共三個餐),晚餐包前菜及餐湯,前菜有三款1)凱薩沙律;2)香茅酒煮蜆;3)芝士年糕,我哋有三個餐咁就每樣一款試晒佢好可惜,希望越大失望亦越大⋯⋯首先嚟麵包,冇咩特別,個湯我冇試但同行嘅人話唔好飲跟住嚟嘅蜆,都算大隻,味到我覺得可以(因為我唔太喜歡香茅,唔太濃)但友人話香茅嘅味唔出🙅🏻‍♀️再嚟芝士年糕,都係放題食開嗰款,而沙律都係基本嘢,全部無驚喜好啦,熱切期待嘅海胆意粉嚟啦,嘩~~~細碟到呢(請睇相)。我問老公大台影係咪咁嘅份量,佢話多啲喎,而海胆只有一瓣而且好腥,意粉餐$268㗎,即時有中伏感再嚟嘅係份魚柳$208,我食到陣味有啲石油味,有啲怪,已經唔太想食落去,基於珍惜/尊重食物,我哋食埋佢最後就係塊扒$268,見到係薄牛扒已經(無影相,因為已經無心情),開頭下單店員問幾成熟我係叫medium (5成)但來到是7成以上近乎well done(全熟),唉!啲肉好韌會有渣埋單呢餐$800多近$900元

加上呢度商場可帶狗隻,梗係帶埋「亞仔」嚟試

好可惜,希望越大失望亦越大⋯⋯
首先嚟麵包,冇咩特別,個湯我冇試但同行嘅人話唔好飲

最後就係塊扒$268,見到係薄牛扒已經

埋單呢餐$800多近$900元,我們哭了!即刻想上樓上嘅日牛補返餐。

可能網友們覺得每個餐約$300唔係好貴,但如果個餐$100多元嘅話我唔會上嚟打編食後感,其性價比真係好低,唔知店主係咪同大台飲食節目監製好熟、或比錢大台節目、又或主廚24/3(日)放假了、更或⋯⋯(很多很多原因),但我好相信的是 - 大台飲食節目信唔過,你懂我的意思吧!
海胆意粉
魚柳
凍檸水
2019-03-24
$268 (Dinner)
凍檸水
  • 凍檸水,個杯頗特別