2014-01-20 924 views
今次我想講講既係一次好難忘既經歷同體驗, 尋日搭的士去銅鑼灣係加寧街落車, 諗住同女女去去行下街, 買D教科書, 點知突然行行下KICK襯, 原來隻高跟鞋唔小心行左入個渠蓋窿度, 抽番出黎後隻鞋腳已經爛左, 隻腳仲扭親添, 行都行唔到, 只可以跳下跳下咁, 仲要拖住個女, 當時真係好懢介, 完全唔合點算好.轉身聽到有位男仕問候: 「小姐, 我有無野可以幫到你呀? 」之後佢見我行唔到就邀請我入去餐廳度坐底, 原來佢係呢間餐廳 ( Le Grand Pokka Café ) 既職員, 見佢著西裝應該係經理.一坐底至發覺對鞋已經爛左著唔到, 而附近補鞋鋪又好遠整唔到, 只好坐一陣飲杯咖啡抖下先再打算, 點知女女又唔聽話扭計, 仲喊添, 唉……做咩咁黑女呀, 不過呢度D職員都好好, 請左我個女食朱古力, 衰女一見到即刻唔喊, 真係無佢符.等左約4分鍾, 杯咖啡到枱, 飲左幾啖真係唔錯, 成個人放鬆曬, 隻腳仲無咁痛添, 過左無耐突然經理比左對拖鞋我, 原來佢專登拉人過隔離 12 蚊店買比我, 真係好窩心呀, 而家係香港想搵一個地方有咁既服務態度真係好難, 更何況我只是在門口路過而已, 這真是很
等左約4分鍾, 杯咖啡到枱, 飲左幾啖真係唔錯, 成個人放鬆曬, 隻腳仲無咁痛添, 過左無耐突然經理比左對拖鞋我, 原來佢專登拉人過隔離 12 蚊店買比我, 真係好窩心呀, 而家係香港想搵一個地方有咁既服務態度真係好難, 更何況我只是在門口路過而已, 這真是很值得一讚.下一次會再過黎食晚飯.
2014-01-18
$58 (Dinner)
  • 百佳咖啡