2018-05-09
好日都唔過海,今次罕有地去到西營盤既「一碗小麵」品嘗川菜。間野係細橫街到,我地搭電梯上到最高,搵唔到,再落返去先搵到。認住佢英文既招牌應該會易搵好多(why noodle)踏入夏天,熱到濕哂,一入到去冷氣好足唔係好知佢杯茶用咩沖,不過我覺得幾特別幾好飲菜式唔少,我見到佢既糖醋魚唔貴,忍唔住叫左黎試下😳乾煸四季豆超鐘意食四季豆,加埋肉鬆炒得好香,少少辣,非常惹味,送飯一流(我地叫多左個白飯,盛惠10蚊)糖醋脆皮原條黃魚登登登登!期待已久,酸酸甜甜好正炸得好脆,連骨都可以食埋。味道好只係略嫌魚唔夠新鮮,如果再鮮d,就無得彈紅燒肉蔥油拌麵肉幾林,有d肥膏好香口,好濃既花生醬味,有少少油包住麵條,唔會太乾。不過蔥油味好淡,有d失色。-冇諗過會食得咁滿足,能夠以咁既價錢食到糖醋魚不能不提老闆既服務態度好好,令餐廳既層次即刻高左
踏入夏天,熱到濕哂,一入到去冷氣好足
唔係好知佢杯茶用咩沖,不過我覺得幾特別幾好飲
菜式唔少,我見到佢既糖醋魚唔貴,忍唔住叫左黎試下😳
乾煸四季豆
糖醋脆皮原條黃魚