2019-09-02 606 views
出面好亂,又封左個站,又打三號風球,老細接放工,我選擇左係商場入面食,快D食完快D走接近台灣風味,肉汁味道剛剛好,肉質肥瘦恰好蚵仔吾好食唔新鮮,咬落去有腥味,麵線亦吾好食,湯底唔突出,冇乜味道,剩係得醋味我真係好鍾意食蛋黃嫁!!但苦瓜好濕,應該係冇完全瀝乾水,影響左口感味道,鹹蛋黃醬汁炒唔夠鹹,炸皮略嫌厚完全吾入味,整得好差,雞好鞋口,湯底只有油味好少飲奶茶,因為吾鍾意飲,但依杯奶茶好好味,夠甜我叫少甜,職員已寫少甜,但廚房一樣比正常甜,但佢哋嘅奶茶一向正常甜都唔算太甜,茶同奶既份量啱啱好茶味清新,同生果味好配合,甜度剛好環境好舒服,地方可能比較大,舉極手都冇人理,水平亦都降低左
Pork  Sauce  Over  Rice

接近台灣風味,肉汁味道剛剛好,肉質肥瘦恰好
Oyster  Intestine  Noodle  Sou

Bitter  Melon  Salty  Egg

Sesame  Chicken  in  Broth

完全吾入味,整得好差,雞好鞋口,湯底只有油味
Ice  Taiwanese  Bubble  Tea

好少飲奶茶,因為吾鍾意飲,但依杯奶茶好好味,夠甜
Ice  Pineapple  Peach  Tea

茶味清新,同生果味好配合,甜度剛好

環境好舒服,地方可能比較大,舉極手都冇人理,水平亦都降低左
2019-09-01
Ice  Taiwanese  Bubble  Tea