2019-06-02 185 views
有次下午茶時間經過大角咀間 Orange Elephant見到入面坐滿晒,見Menu入面嘅嘢食都幾抵,bookmark左一排。最近約朋友去九龍城食飯,發現九龍城都有分店!.$1 飛天通菜每日有一個$1菜色,星期四係飛天通菜🥗🥰其他日子嘅$1菜有烏頭魚,香茅豬扒等!飛天通菜用蒜頭等配料炒得好惹味,而且唔辣啱哂我👍🏻椰青焗海鮮飯🥥🍚炒飯中間有一塊塊炒淋左嘅椰肉片,令口感更豐富。炒飯淋上椰汁再拎去焗過,份量超多,除左眼見到嘅椰殻頂上已有一碗飯,椰子殼內亦全部裝滿飯,四個人食足夠有餘。咖喱海鮮包盅🦑🐠🐚麵包裝住有青口,魚柳,魷魚等海鮮,咖喱係泰式加左蛋嘅甜咖喱。餐廳好細心提供鉸剪俾你剪開麵包黎食✂️ 因爲好多料,咖喱又夠惹味,飽肚感十足!炭燒牛肋骨🐂牛肋骨係用香茅醃及煎嘅,食落有少少似香茅豬扒!不過唔同嘅係,牛肋骨牛味較重,而且牛仔骨係比一般牛多肥肉,所以煎過後更香脆,但又唔會乾柴。椰青🥥椰青大大個好清甜!椰肉刮出黎之後都好味😋呢間Orange Elephant 環境幾nice,以向街嘅玻璃窗採光,簡潔光猛嘅白色牆身裝修令人感覺幾乾淨,枱與枱之間幾鬆動,啱一大班人聚餐👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦
$1 飛天通菜

炭燒牛肋骨

椰青🥥
椰青大大個好清甜!椰肉刮出黎之後都好味😋
椰青

呢間Orange Elephant 環境幾nice,以向街嘅玻璃窗採光,簡潔光猛嘅白色牆身裝修令人感覺幾乾淨,枱與枱之間幾鬆動,啱一大班人聚餐👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦
飛天通菜
焗椰青海鮮飯