2023-01-09
呢間cafe短短開張一個月我已經到訪咗兩次😂第一次嚟係12月soft opening。從主要係輕食嘅Menu上嗌咗一份grapefruit toast比自己,賣相同味道都十分有驚喜👍🏻 呢份多士選用嘅都係簡單嘅食材 比如藍莓 蜜糖 乳酪 仲有些少香料做點綴 咁嘅食法真心未試過😂 但係配搭得好好味🫶🏻 睇得出有投放過好多心思去砌個menu出嚟咖啡方面 落單時韓國人店主有介紹佢地嘅flat white 但係自己唔飲奶嘅關係 好悶咁叫咗杯 Americano😂 平時自己對咖啡味道嘅要求唔算太高 但係杯咖啡嘅溫度都掌握得好好 咁先試得到咖啡嘅真味道 唔似好多地方咁 啱啱沖好嗰陣熱到飲唔落口😛 最後都想講下個環境 個人其實好中意呢到嘅室內設計 用嘅建築材料都算係基本嘢 但係簡單得嚟好成功 好簡潔 空間感一流 枱嘅數量又唔多 唔洗坐到好迫咁😂 條街都唔算嘈 都幾清靜 所以第二次嚟嘅時候坐出面張枱都好舒服😌輕食 咖啡 室內設計比我嘅印象都係走緊一種簡單嘅風格 偏偏每個元素都比你地掌握得啱啱好 效果好正面 必定會返嚟再幫襯😊