2021-09-05
我個人推介頭盤為帆立背,龍蝦湯,主菜為藍青口及法國藍龍蝦。餐酒為店長推介的白酒。個人不懂酒,但店長推介的的確啱我口味。店面地方不大,但坐位寛闊,而且店長態度親和,喜歡親民式的食客一定不會抗拒。今晚人均消費千幾蚊,但物有所值。帆立背為北海道出產的帆立背,輕煎下,帶有原本的海水咸味,但放心,唔會好似味精咁要你飲好多水。龍蝦湯絕不欺場,濃郁的湯底係由多隻龍蝦炮製,香濃。入口依稀感覺到小小嘅粒粒,應該係龍蝦殼打碎後嘅出品。口感,味覺不錯。到第二主角藍青口,初初一望似乎平平無奇,但細包發現,原來店方將青口控制在8成熟左右程度,入口滑溜無渣。配上店方嘅意大利青醬加麵包,絕!到第一主角,法國藍龍,個頭細,但一入口就明白點解要俾多d錢去食。同波龍完全兩回事。我先食肉,後再食蝦膏,果種滿足感,真係好難形容。仲有龍蝦汁炒意粉,又係主菜以外嘅游擊隊,俾佢打低!總括而言,當小弟唔識嘢,但我覺得呢間餐廳除左店面較細,總體有90分評分。以上純為個人意見。
仲有龍蝦汁炒意粉,又係主菜以外嘅游擊隊,俾佢打低!
以上純為個人意見。