2019-08-14
📍贅沢大判和牛拉麵定食($148).(和牛拉麵🍜、迷你和牛丼🍚、麒麟一番搾‧限定柚子啤酒🍺).今次嘅和牛拉麵幾好吃🍜,澳洲和牛大大片,用上慢煮方式去煮,口感軟嫰🐃。點左硬身麵,但食落啱啱好,湯底以牛肉同魚干去熬製,食落濃而不膩。再加上柚子🍊同炸洋蔥去調味,令味道更突出。半熟蛋蛋味唔濃但夠滑溜🥚,最後以只可以同菠菜作點綴。食完拉麵可以將湯底倒入迷你和牛丼一齊食🍚,湯飯味道唔錯,炙燒過嘅牛肉粒牛味濃郁,食埋個飯一定夠飽。最後再配上柚子啤酒🍻,飲落勁清爽,好啱夏天食😋。留意番一set定食咁叫會比散叫抵食嫁😆!.📍咖哩滑蛋叉燒角包($38)Deep-fried Pork Bun With Curry & Scrambled Egg上次食個叉燒角包覺得好好食,今次新出嘅包外面炸過,中間夾咗滑蛋🐣、叉燒🐷同生菜🥬。包外層炸到硬硬地,中間仍然保持鬆軟,不過可惜滑蛋同叉燒都好少食😭,食落味道單調,感覺上次嘅傳統角包好食得多。.
📍贅沢大判和牛拉麵定食($148)
(和牛拉麵🍜、迷你和牛丼🍚、麒麟一番搾‧限定柚子啤酒🍺)
📍咖哩滑蛋叉燒角包($38)