2015-04-09 1471 views
一向都大愛上海菜, 又有間新滬菜開左邊可以置之不理?工廠區食上海野其實都幾unusual. 先講講餐廳裝修不錯喎.感覺真係好似去左上海, old old地懷舊色, 無論係枱定櫈還是個門口, 同平時連鎖店都大有不同, 有style!同朋友兩個人食得唔多但就點左推薦菜來試試先講講menu推介0既原條內蒙雪花牛肋骨!價錢唔平架, $280得幾件, 但口感好好喎, 夠「林」身 仲要味道濃, 愛牛之一must choose!然後叫左蜜汁火方, 我就最愛食薄餅, 質感唔錯, 唔會太厚火腿又唔會太咸, 加埋青瓜, 無得彈! 仲有塊炸左0既腐皮,層次感夠足, 兩個人其實可以叫一客但我地都叫左兩客四件, 食咁多塊又唔覺得好辛苦同齋喎!由於太愛吃餅類0野(咁先係食上海野嘛), 我地都order左家常餅。份量夠, 芝蔴味同葱味都好香!本人就好少食八寶飯, 但拾號個桂花八寶飯令到飽飽0既我同朋友起勢繼續食!桂花多得0黎唔會苦, 食完清清地仲嗌埋酒釀丸子, 小丸子做得唔錯, 有咬感, 配埋桂花香味我諗下次會叫多0的人0黎再encore!
一向都大愛上海菜, 又有間新滬菜開左邊可以置之不理?
同朋友兩個人食得唔多但就點左推薦菜來試試
先講講menu推介0既原條內蒙雪花牛肋骨!
原條內蒙雪花牛肋骨
然後叫左蜜汁火方, 我就最愛食薄餅, 質感唔錯, 唔會太厚
蜜汁火方
份量夠, 芝蔴味同葱味都好香!
家常餅
桂花八寶飯