Poking

到9月尾都仲係好熱啊🥵如果有時真係完全無胃口食嘢,不如試吓位於上環嘅呢間夏威夷蓋飯小店,清爽開胃之餘,同時都係增肌減脂嘅好選擇🤍每款卡路里好清楚咁標明,咩都可以自由揀,想食得幾健康自己話事🤟🏻除咗basic嘅多醬少醬走醬,餐廳仲可以比我哋自由揀壽司飯/沙律菜做base~ 我哋揀咗一半一半,壽司飯酸甜開胃,沙律菜爽口鮮甜,係減脂之選!🌟 Creamy baby $118三文魚、牛油果、雞蛋絲,豆腐、青瓜、蟹籽、木魚絲、脆炸蒜粒、芥末乳酪沙律醬三文魚味道鮮甜,份量一啲都唔姑寒,食到底都仲有勁多🫣再加埋其他配料,口感超豐富,同時又飽肚,一改健康嘢食=唔好味嘅刻板印象🫡🌟 自選Bowl (三文魚+粟米+車厘茄+蛋絲+紫菜+ 蜜糖芥末醬)諗唔到食咩好?不如就自己揀!呢個都係揀咗三文魚作主要protein來源~配上各款配料,健康又好味😋粟米唔係heahea急凍粟米,超級甜🤍醬汁揀咗蜜糖芥末醬,酸甜開胃,啱曬炎熱無胃口嘅夏天🥵🌟 Iced Coconut Coffee $45當清香椰青水嘅遇上espresso,椰青水嘅天然甜味可以微微中和到espresso嘅濃郁,飲落帶另一款層次。🌟 iced Sp

🌟 Creamy baby $118
Creamy  Baby

🌟 Iced Coconut Coffee $45
Iced  Coconut  Coffee

🌟 iced Sparkling Apple Cider $30
自已好中意飲酸嘢~呢杯蘋果醋就啱曬啦!呢杯無糖水嘅死甜,係蘋果醋加上梳打水嘅天然甜味,無額外加糖㗎!係肥仔水嘅健康替代品🤍
iced Sparkling Apple Cider
Creamy  Baby