2019-02-12
今日同成班朋友食飯Gathering, 諗住上環搵間餐廳食飯, Search 下搵到呢間餐廳,原來係新開~睇個名主打慢煮野食~正呀slow cook呢間餐廳仲有多個打咭位~又可以狂影相座位舒適, 飲野傾計一流呀~我最早到,我地今日多人,一張大台超good~呢度有main course, 小食,仲有好多款不同飲品呢~先黎個小食先芝士煙肉薯條$48呢個如果送啤酒超正~黑松露蕃薯條$48我對呢個番薯條情有獨鍾,食唔停口~因為甜甜地好吸引,仲有重點黑松露醬七味一字雞翼(8支)$48單骨雞翼好方便,呢個七味十分惹味, 香料感重~飲杯野解渴先~呢杯有薄荷葉既特飲好fresh ~青檸薄荷特飲$38焗白汁煙三文魚意粉$88白汁唔漏,三文魚足料!!!!慢煮36小時紐西蘭牛面肉(10安士)$148 再加配薯蓉主打來了~「慢煮」近期興的「慢煮」(英文:Slow Cook),是以75度或以下的低溫,再以長達多個小時的時間烹調食物,從而不會破壞原來食物的營養,並提昇了食物的營養價值。這個慢煮36小時- 不會破壞食物中的纖維及結構,牛面肉的口感變得很不同,肉超吸嫩滑又有口感, 牛味濃郁又香,鎖住食物的令其更入味及
睇個名主打慢煮野食~正呀slow cook
呢間餐廳仲有多個打咭位~又可以狂影相
座位舒適, 飲野傾計一流呀~
我最早到,我地今日多人,一張大台超good~
先黎個小食先
芝士煙肉薯條$48
呢個如果送啤酒超正~
黑松露蕃薯條$48
因為甜甜地好吸引,仲有重點黑松露醬
七味一字雞翼(8支)$48
單骨雞翼好方便,呢個七味十分惹味, 香料感重~
飲杯野解渴先~呢杯有薄荷葉既特飲好fresh ~
青檸薄荷特飲$38
焗白汁煙三文魚意粉$88
白汁唔漏,三文魚足料!!!!
慢煮36小時紐西蘭牛面肉(10安士)$148 再加配薯蓉
主打來了~「慢煮」
這個慢煮36小時- 不會破壞食物中的纖維及結構,牛面肉的口感變得很不同,肉超吸嫩滑又有口感, 牛味濃郁又香,鎖住食物的令其更入味及稔透!!!! 非常贊呢~
白酒慢煮焦糖菠蘿配雪糕$42
玉柱紅酒慢煮梨配雪糕$48
梨肉好入味又夠稔。
食完甜品,為這晚餐劃上句號,祈待下次再來~