2017-06-19 260 views
約好朋友飯聚,她於觀塘返工。便在附近搵野食。而因為我地兩個女仔對食都無咩主見, 所以就上網搵下有咩放題好介紹。(食放題的好處就是最適合有困難選擇性的女生)經過一輪後宮佳麗挑選,最終揀左大滿喜放題料理。因為上網睇到餐廳環境還蠻舒服的, 好適合傾計。喪食頭盤刺身是常識吧, 2個人先來一大盤雜棉刺身, 一睇重量級呢盤刺身出場, 如果係係出面D日本餐廳不會肆無忌憚咁食,家下望到都己經好興奮,刺身好有水準,當晚食既刺身好新鮮同大件。油甘魚刺身、珍寶帶子刺身、赤蝦刺身、而帆立貝真的很大粒同鮮味。  而order的甜蝦更是一樣大隻巨型.太誇張啦壽司好特別,有名貴食材黑松露三文魚壽司,黑松露油甘魚壽司,海膽赤蝦,帶子,蝦,魚子剌身都好新鮮,完全無雪味,好厚身。其他三文魚、八爪魚、榮螺片等等都好好食。而另一推介是蒜片炒牛柳粒,牛肉味濃香口我最鐘意牛肉卷,有大大片牛肉係上面,入面再包住牛肉碎,口感豐富。菠蘿能夠保持裏面嘅水份,好香菠蘿味一口芝士外脆內軟,芝士味香濃泰式山下甜酸惹味,肉質鮮嫩各式汽水、紙包飲品無限暢飲

刺身

帶子壽司

而另一推介是蒜片炒牛柳粒,牛肉味濃香口
蒜粒牛肉
蒜香牛肉

牛肉壽司

菠蘿能夠保持裏面嘅水份,好香菠蘿味
燒菠蘿

一口芝士外脆內軟,芝士味香濃
一口芝士

泰式山下甜酸惹味,肉質鮮嫩
生蝦。牛舌

各式汽水、紙包飲品無限暢飲

刺身
帶子壽司