2022-06-14
新容記海鮮坊香港仔石排灣道88號地舖加入了車會, 一群熱愛架車架朋友, 約埋一齊吃喝玩樂, 有車去遠同交通不便架地方都方便左, 我地又會互換消息。除左海鮮其實仲有好多中式小菜都ORDER 到架!我見MENU 價錢一般小炒大幾一百蚊起。我好喜歡食$88 小炒皇, 叫左碟試, 一般都一定有韮皇架, 魷魚海鮮蝦乾, 腰果咁, 有鑊氣濃郁惹味, 叫小炒皇準沒錯。$88陳皮骨幾特別,有果皮架,炸到香酥好開胃架!$118一品海鮮煲是海鮮類中幾抵食架菜, 仲要什麼海鮮都有D, 蝦、帶子、魷魚、豆腐、大雜匯。少油架一品海鮮煲, 一煲入面能食得出海鮮滋味, 材料多且豐富。同魷魚一樣咁爽口彈牙,帶子好新鮮,食到鮮味,冬菇豆腐滑小菜做得有水準,好岩配白飯架, 來到都唔係只有海鮮出危架, 收費合理。2個人叫左3道菜, 埋單一人都唔洗$200係幾抵食的。這餐廳埋曬同展輩來食飯, 同埋一理朋友食下海鮮小炒吹水都幾好。
香港仔石排灣道88號地舖
$88陳皮骨幾特別,有果皮架,炸到香酥好開胃架!
同魷魚一樣咁爽口彈牙,帶子好新鮮,食到鮮味,冬菇豆腐滑