2010-12-07
不嬲去開大元村食早餐, 見到有新餐廳, 入去試下, 坐落見個menu無咩特別, 都係粉, 煎蛋, 火腿, 麵包, 飲品等... 叫左個早餐, 一黎到就比塊麵包吸引住, 原來係佢地自製既麵包, 食落真係好好味, 好軟熟, 唔似普通reheat既麵包. 通粉表面又係平平無奇, 食落竟然有d意外, 好有番茄鮮味, 我連湯都飲埋. 不過最意想不到, 就係杯奶茶, 好有茶香, 唔知係咪真係有用絲襪黎沖呢? 我又唔好意思問wor! 之後又去食左一次tea, 估唔到tea set仲驚喜. 10幾蚊都有, 西芹雞翼配搭得好正, (可能係我好鐘意食西芹la). 我見仲有香蕉pancake, 但真係好飽, 食唔落, 下次試完先再講la. so far我對呢間餐廳都幾滿意, 我2個小朋友就勁鐘意, 梗係la, 有咁多甜品佢選擇wor, 不過我就怕肥, 每次試一樣炸. hehe..