2016-07-29 496 views
今日係朋友生日,因為佢一直都鍾意食台灣野所以就係openrice搵到呢間位置唔明顯嘅小店cafe,我地黎都算早所以唔洗等位就可以直接坐低。裹面地方唔大,但係座位算闊落,唔洗同其他人迫住坐,即使傾計大聲少少都唔會怕比隔離D人聽到但係店員就好似比較生手,落單個陣都要搞好耐先落到單,雖然係咁,但係服務態度算唔錯,我地落完之後想轉其他野食都冇黑口黑面,而且仲好爽快咁話「ok!」 呢點值得一讚佢地呢到夜晚有set dinner,包一杯$30飲品同一個甜品,係旺區黎講價錢算係咁,但唔可以話好抵------------------------------黑松露野菌蚵仔燉飯套餐 ($123)一上枱就好大陣黑松露味,味道好濃郁好香噴噴,D飯燉得剛剛好,唔會爛到好似粥咁,依然保留住飯嘅口感,同時有啖啖芝芝士味,好正!另外個飯都好多蚵仔,唔會呃秤而且冇沙鳳梨糖醋魚柳套餐($113)個汁幾開胃,酸酸甜甜,個魚柳都冇煮到好爛,但唔係話好特別,不過不失培根起司雞柳奶油燉飯($123)好重芝士味,飯一樣好好味,軟硬剛剛好,但如果食得多會有D濟野莓沙冰又靚又好飲,而且唔會太甜,岩曬鍾意打卡嘅女士們提拉米蘇估唔到送嘅甜

黑松露野菌蚵仔燉飯
黑松露野菌蚵仔燉飯套餐 ($123)

另外個飯都好多蚵仔,唔會呃秤而且冇沙
鳳梨糖醋魚柳
鳳梨糖醋魚柳套餐($113)

培根起司雞柳奶油燉飯
培根起司雞柳奶油燉飯($123)

好重芝士味,飯一樣好好味,軟硬剛剛好,但如果食得多會有D濟
野莓沙冰

又靚又好飲,而且唔會太甜,岩曬鍾意打卡嘅女士們

估唔到送嘅甜品都整得咁靚
物超所值

因為我地冇訂位,所以坐低個陣店員都同我地講左要8點離開,但係夠鐘都冇黎吹我地埋單,當然我地見門口都幾多人等緊位,自己都識做冇話坐好耐就走左。
Other Info. : 想坐耐D記得訂位
2016-07-19
$130 (Dinner)
Celebration
Birthday