2010-01-31
同友人食完Sushi 來糖百府嘆desert:1.花生糊+豆漿花﹕友人話只不過係好普通的花生糊+豆腐花,無乜驚喜。以$22一碗來說,出面大把選擇。2.自選朱古力雪花冰﹕其實另有一款公司朱古力雪花冰$35(限定材料包括香蕉、朱古力漿、朱古力碎、棉花糖等),但我不想食香蕉,故選擇自選雪花冰,可任選一款雪花冰 + 一款糖漿(menu 形容為整水) + 一款裝飾(整色)。所以我揀了朱古力雪花冰$28 + 咖啡焦糖漿 + 胚芽 + 另加$2棉花糖。一試,味道一般,無乜突別,與台灣雪花冰相比仍有一段很長距離,胚芽好少,另加$2 的棉花糖亦只有幾粒。總括來說,甜品平平無奇,試過一次便夠,不會再來,加上店裏其中一位女侍應服務態度差,有客來到問她有沒有位,女侍應道﹕有位你咪坐囉!我地落order 時要一(碗)雪花冰,女侍應說﹕無一碗ga wor,得一碟,態度不討好,猶如趕客一樣。