2020-04-04 1411 views
完全冇諗過一間由細細個就開始食嘅珠記,而家d食物已經今非昔比其實鴨脷洲大街有很多選擇,冇諗過一間老牌食店冇自我增值不特止,食物更大不如前因為疫情底下今日去到珠記買咗兩盒外賣自取,椒鹽九肚魚,同埋豉油王炒麵。當一打開嘅時候發現椒鹽九肚魚,只係有微微嘅金黃色,心捻已經覺得中伏,食落去嘅時候個口感居然係un un 地,完全冇椒鹽嘅感覺,啲紅辣椒🌶️粒好似係煮完揼落去咁,平時嘅椒鹽九肚魚係外脆內軟,連條魚骨都食到,但呢一盒九肚魚居然係骨硬,外面係冧同un 。至於豉油王炒麵完全冇鑊氣,再加上幾隻梅嘅蝦🦐(其實可以唔落,豉油王炒麵本身係冇蝦㗎),連茶餐廳都好食過佢,仲要成$70一盒豉油王炒麵,簡直不知所謂😡

2020-04-04
TakeAway