今日嚟超市同百貨部入貨準備小朋友開學日,估唔到購物用嘅時間畀至其多決定喺度食埋晚飯先返屋企。係呢個food court度揀咗呢間拉麵店,價錢都好優惠,仲有個是日優惠,今日係一碗辛辣肉碎拉麵先$38,真係抵到不得了!另外我哋再揀咗個味噌拉麵同埋自選拉麵,仲有小食!餐廳好貼心送左把扇,上面寫原來餐廳名嘅意思就係日本嘅手推車,意思就係將美食好快送上!真係估唔到$38有碗拉麵,仲要好食而且材料十足,有辣肉碎,筍,木耳絲同蔥。拉面煮得岩岩好,食落煙韌有咬勁,真係超超超超值!手羽餃子明太子食落都幾特別,外面睇起嚟係隻雞翼但係入面嘅餡料係滿滿明太子釀入,明太子好香,雞翼亦都燒得香甜,好味道!個雞肉軟骨串都好有驚喜,預期以外嘅好味,雞肉餡料好香,而且食落都好多汁,仲有少少軟骨咬口,非常唔錯!另外呢個山藥什錦燒,都係第一次食開頭以為好似大阪燒咁樣嘅口感,點知呢個唔係用麵粉製造,食落更加輕型,但係味道同口感仍然,同樣好食!雜錦魚豆腐拉麵,我個人都幾鍾意食味噌湯底雖然唔係成日好多地方有,呢款湯底確實令我滿意,而且佢嘅配料真係好多,有芝士魚豆腐,魚籽福袋,鳴門卷同流心蛋,芝士魚豆腐邪惡又好味,福袋吸晒湯汁好滋

手羽餃子明太子
明太子好香,雞翼亦都燒得香甜,
好味道!

呢款湯底確實令我滿意,而且佢嘅配料真係好多,有芝士魚豆腐,魚籽福袋,鳴門卷同流心蛋,芝士魚豆腐邪惡又好味,福袋吸晒湯汁好滋味。

自選拉麵,揀咗豬骨湯底同埋慢煮叉燒,小朋友食到停唔到,好少可見佢咁主動自己食,豬叉燒肥瘦得宜,燒得夠香口,配埋木耳絲,蔥同味筍,一流!

整體價錢同食物都非常滿意,位置又方便,推介!