朋友圖文並茂話近排呢個芝士雞煲好Hit,咁我就拉咗老公同個Friend齊齊試。佢有好多分店,觀塘呢間好大,坐得舒服;不過服務就好耐人尋味,首先有個好似軍官咁嘅阿姐向你落唔清晰嘅命令,其他侍應亦都唔係好熟餐牌,不過都幫手嘅;好彩食物質素都幾好,所以可考慮回頭。黃金芝士雞煲(細) HK$178 作為芝士控嘅我當然揀咗激量芝士,啲芝士好足份量,單係芝士都值回票價。咁芝士溝雞係咩味?真係好難形容,我會話好似好好味同高級版嘅忌廉薯蓉雞湯再加咗拉絲芝士,由於太好味,連平時唔食芝士嘅老公都係咁飲個湯,結果我哋竟然連個湯都清晒,肥死人!至於個雞,都幾有雞味同好滑,配料中芹、芫茜、洋蔥啲味好夾,尤其洋蔥喺雞同芝士嘅洗禮下,香甜到不得了,個個爭住食。由於我哋清咗個芝士湯,所以最後我哋只能用清雞湯打邊爐,試唔到中式芝士火鍋,嗚嗚~~~火鍋部份哈哈蝦中寶 HK$68(半份) 作為蝦迷嘅我,呢個蝦中寶夠晒勁,足料夠份量之餘,仲好鮮甜好彈牙,不過我建議一人食一隻就夠,因為真係太大隻。手打五寶丸 HK$48(半份)五粒丸食落都好新鮮,我哋三位忍唔住邊食邊讚!我食咗蝦丸同鯪魚球丸,都係平均水準之上!另外

黃金芝士雞煲(細) HK$178

火鍋部份
哈哈蝦中寶 HK$68(半份)

手打五寶丸 HK$48(半份)

另外我哋仲叫咗雜菇盤同油麥菜,都好好味。

溫提:
食呢個雞煲要有耐性,因為要等啲芝士溶晒先可以開蓋食,期間千祈唔好攪拌,因為會影響拉絲效果架!
芝士雞煲
雜菇,油麥菜
手打五寶丸
哈哈蝦中寶
2021-05-17
$158 (Dinner)
芝士雞煲
雜菇,油麥菜