2008-09-08
8月28日, 貼紙相日~ 同呀菲去完世貿, 原本話食壽司, 突然間我地不約而同咁好想鋸扒, 啖啖肉啱晒我地~ 近近地去咗花園餐廳, 我地都好耐冇黎過lu~ ::: 鐵板肉眼 + 羅宋湯 + 凍奶茶 ::: $79首先作為西餐廳個羅宋湯真係超普通, 稀得黎亦冇乜蕃茄味, 又唔辣~ 茶餐廳食得是福都好過佢! 鐵板肉眼要咗7成, 睇落好紅, 應該得5成倒, 好在食落都幾好味, 肉質嫩滑, 加埋少少筋, 肥瘦適中~ 不過d薯條擺晒喺底, 加完汁就淋晒, 真係好差!! 最後黎既凍奶茶就茶味比較少, 真係普通茶餐廳都好過佢~::: 鐵板西冷 + 忌廉湯 + 凍檸茶 ::: $77忌廉湯都很一般, 忌廉味不重又稀稀地~ 鐵板西冷大大塊要咗7成熟, 上台時有d血水, 但內裡都夠熟, OK! 但係火侯不均, 搞到側邊有d過熟, 好難咬, 中心位先至ok好食~ 值得一提我揀咗白菌汁, 有好多磨菇鋪面, 食時伴著磨菇一齊食, 口感好豐富~凍檸茶要少甜, 味道都係一般~雖然食得都幾飽, 係滿足到我地個胃, 不過滿足唔到我地既味蕾~ 估唔到咁耐冇食水準有下降既跡象, 而塊扒就越來越貴, 下次都係食金X好過.
::: 鐵板肉眼 + 羅宋湯 + 凍奶茶 ::: $79
::: 鐵板西冷 + 忌廉湯 + 凍檸茶 ::: $77