朋友想食印度菜但又唔想過海去重慶,比我搵到天后有間印度餐廳,叫正宗印度餐廳及酒吧,以正宗自居,等我試吓係咪!餐前小食係烤得脆口嘅薄餅,黑椒味慢慢滲出,配上四款醬料,各有風味!薯蓉雜菜咖喱角,內裡足料,咖哩味濃。天多利烤雞味道香濃帶辣,令人食指大動,所以一直都係我喺印度菜裡面最愛啲菜式!再叫咗個咖喱茄子嚟配蒜蓉味烤餅,烤餅軟熟,用來點咖喱汁一流!芝士燴菠菜蓉好有驚喜,菠菜蓉好足料,芝士超大粒,不過多食有點滯,好彩叫咗芒果Lassi解下膩,有點乳酪味,酸酸地幾開胃。服務員服務好好,當我們對menu有唔明白嘅地方,會耐心地解釋,又會推介菜式。餐廳細細間但企理,晚市早段時間好似我包場咁🤭呢間餐廳值得推介,會想再幫襯😋