2016-12-08 110 views
我其實除左天國的雞批之外,一套韓劇都無追過,因為我係祟洋既美劇fans。不過講到韓國炸雞,我都食過唔少間,特別鐘意大牌子,覺得始終有信心既保證!今次知到有成幾十年歷史既two two chicken黎港開鋪,又順便入馬場,所以就黎大坑一試。食完坐的士都係$30,絕對係一個約會既好組合活動。我地兩個人都飽飽地,食左兩樣野炸,咁岩個bar tender唔o係度,所以mocktail都得一款而已。不過炸雞都好多選擇,原味、香蒜炸雞、蔥味炸雞等,即叫即炸,熱辣辣,點都唔會差啦。最欣賞可以叫$78半份(5件)或$148全份(10件),咁就可以叫曬好多隻味試都得。甜辣炸雞 $78/半份甜辣炸雞最韓式feel咁,所以試呢個味。外層包滿韓式辣醬,入口惹味,內面好入味d肉,加左芝麻在上面特別賞心悅目,而且仲香咁!韓式海鮮面材料都好多,有蠔、蟹棒、泡菜、獅子狗、青口....簡簡單單既家常屋企都煮到既面,英國朋友當然又讚不絕口,哈哈,男人易滿足!好難選邊間炸雞最好味,真係各有特式!

甜辣炸雞 $78/半份

韓式海鮮面
材料都好多,有蠔、蟹棒、泡菜、獅子狗、青口....

好難選邊間炸雞最好味,真係各有特式!
2016-12-07
$120 (Dinner)