╹ 𝙇𝙖 𝙑𝙖𝙘𝙝𝙚! - 金鐘 中環 尖沙咀 Admiralty Central Tsim Sha Tsui ╹#tori金鐘 #tori中環 #tori尖沙咀ʅ相信食肉獸必定認識 @lavache 呢間法式扒房🥩食物方面 整體上不過不失啦 我覺得試一次就夠😂餐廳氣氛幾chill 燈光昏暗 播住音樂 適合一班朋友食飯傾偈🫶🏻餐前會遞上法國餐包~ʅ🥩 Ribeye (每人$398) (6.5/10分)套餐包括招牌美國肉眼扒、任食薯條、沙律牛扒雖然叫咗5成熟 但有啲難咬開 唔太嫩口 但幾juicy配牛肉嘅有Bearnaise 係帶酸嘅香草白醋蛋黃醬 幾得意 可以解膩😋薯條就不過不失 m記薯條嘅粗度🍟有丁點嘅調味粉第一round唔係炸起 暖暖哋但都算脆口Refill嘅第二round就係新鮮炸起果然即炸嘅好食啲!沙律普通 有啲核桃粒幾特別🥗飲品方面就叫咗:🍸Gin Martini ($128), Rosé ($88 per glass)ʅvewdie回頭率:🐽(1/5)ʅ📍La Vache!金鐘金鐘道88號太古廣場LG1樓007號舖尖沙咀赫德道12號地下中環蘇豪卑利街48號地舖ʅ#hki
#tori金鐘 #tori中環 #tori尖沙咀
相信食肉獸必定認識 @lavache 呢間法式扒房🥩
食物方面 整體上不過不失啦 我覺得試一次就夠😂
餐廳氣氛幾chill 燈光昏暗 播住音樂
適合一班朋友食飯傾偈🫶🏻
餐前會遞上法國餐包~
ʅ
🥩 Ribeye (每人$398) (6.5/10分)
套餐包括招牌美國肉眼扒、任食薯條、沙律
牛扒雖然叫咗5成熟 但有啲難咬開
唔太嫩口 但幾juicy
薯條就不過不失 m記薯條嘅粗度🍟
有丁點嘅調味粉
第一round唔係炸起 暖暖哋但都算脆口
Refill嘅第二round就係新鮮炸起
果然即炸嘅好食啲!
沙律普通 有啲核桃粒幾特別🥗

飲品方面就叫咗:
ʅ
vewdie回頭率:🐽(1/5)
ʅ
📍La Vache!
金鐘金鐘道88號太古廣場LG1樓007號舖
尖沙咀赫德道12號地下
中環蘇豪卑利街48號地舖
ʅ
#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkiger #hkcafe #foodie #claypotrice #打卡 #假日好去處 #香港美食 #香港美食地圖 #港島美食 #九龍城 #任食薯條 #牛扒 #lavache