2023-11-02 505 views
喺銅鑼灣鬧市中嘅一間小鋪,晚上時間去到等幾分鐘就可以入座,門口放住一部黑膠唱片機,幾有特色。坐到入去就可以攞喺枱面上嘅點餐紙寫自己想叫嘅嘢食,一碗畫一張。車仔餸嘅選擇好多,只有兩款餸要另外加錢(都係加3蚊 可以接受)。我地叫咗三餸:油麵 牛丸 牛肚 豬扒 牛腩汁($49)三餸:油麵 酸齋 冬菇 豬大腸 沙嗲汁($49)再加多一杯凍檸茶($15)上菜速度好快,一陣就有得食。望到兩碗麵嗰陣,對個豬扒有啲失望,啲豬扒好碎,唔可以用塊嚟形容,應該要用粒,從來都冇食過一粒粒嘅豬扒。其他餸都普普通通。個人覺得油麵偏硬,可以腍番少少。另外個沙嗲醬佢用匙羹裝住,就咁食就偏鹹,但撈埋落湯度又唔覺有味,呢個可能要諗下個沙嗲沖係以咩形式嚟上。仲有就係凍檸茶茶底唔夠濃,滿足唔到檸檬茶癮。整體嚟講,喺銅鑼灣用呢個價錢可以搞掂一餐不能要求太高。都可以係填飽肚嘅選擇。

我地叫咗
三餸:油麵 牛丸 牛肚 豬扒 牛腩汁($49)
三餸:油麵 酸齋 冬菇 豬大腸 沙嗲汁($49)
再加多一杯凍檸茶($15)

三餸車仔麵
2023-11-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)