2018-11-22
今日同友人係尖沙咀行下街,行到肚餓就決定係度食個Tea先😋估唔到平日都咁多人排隊,不過好彩只係排咗15分鐘就入得去食啦🍴入面都好闊落,而且裝修得好Grand✨呢個山竹做得好精緻好得意,本來以為呢一個係鹹點,點知食落去甜甜地,而且個皮有d厚,所以我同友人都食咗一兩啖之後就放棄左啦。乳鴿烤得金黃色又脆卜卜,仲好juicy添,同一般酒樓貨色完全冇得比啊!如果嚟食一定要叫返隻啊!(PS. 每人只可以叫一隻)蟹粥好鮮甜,而且都好多蟹肉,另外油炸鬼粒都炸得好脆,撈埋一齊食簡直一級棒!不過建議叫侍應比少少椒鹽粉黎調下味會更加好食。蝦多士係我最推介嘅一個點心,炸到金黃色好香脆,每咬一口都有陣油香,但係一啲都唔會膩㗎!加埋黑松露簡直冇得頂!必點之選👍🏻👍🏻其實呢個係我見到餐牌好似好吸引,好得意,所以先點嘅!覺得冇乜特別,只係橙色嘅蝦餃食落有啲清新既感覺,有柚子香本身鍾意食辣嘅我見到有麻辣燒賣就二話不說咁點左,結果係10分失望嘅,覺得只有麻但係唔辣。而且餡料同皮既味道好似分開咁,唔太夾。
入面都好闊落,而且裝修得好Grand✨