因為有老同學在美國回來,所以就相約幾個同學一聚......原本有9個人,決定好食齋後,最後得4人出席,我本身吾抗拒食齋,橫掂我未試過大自然素食,有人提議就來試下吧!通常我有時間都會上去OPENRICE看看D食評,不論食評是真是假,這間的評價好壞參半,有人話服務態度吾得,今早打去改人數時,聽電話的人果然態度有點冷淡。我7時到達,選了冇咁大冷氣嘅座位,啲服務員都ok吖!洗完杯杯碗碗後佢地陸續便到,餐牌裡有好多款新派素食選擇,最後我哋選了:胡椒酸菜大芥菜雲吞煲、薑蒜炒翡翠苗、燒汁蘆筍牛柳卷及潮式苦瓜烙。啲餸上得好快,第一味是牛柳卷,味道都幾好,有食緊肉的感覺,之後炒菜苗,又係我favor,好食,再來苦瓜烙,這個我覺得很好食,熱熱的,有蛋香味,送飯好食……最後雲吞煲,有胡椒辣味,不過啲菜吾夠腍,雲吞皮厚咗少少,但整體係ok嘅!服務又冇想像中咁差!日後可以有多一間素食選擇了,雖然價錢不算很平,但可以接受的。

點菜紙
燒汁蘆筍牛柳卷
薑蓉炒翡翠苗
潮式苦瓜烙
胡椒鹹菜大芥菜雲吞煲
2017-08-28
$122 (Dinner)
薑蓉炒翡翠苗
潮式苦瓜烙