2017-09-13
呢度午餐有a la carte和semi buffet選擇,我們多數點semi buffet,因為其salad bar同dessert 都唔錯,價錢約二百幾蚊位。一開始都會食2碟salad,cheese,ham,smoked salmon等等小食先。又或飲番碗湯開開胃。之後就食main course啦。 我點的蘆筍大蝦墨汁意大利飯係圖中三款main course中最好食嘅,雖然蘆筍少d,但蝦好新鮮,意大利飯有墨汁鮮味又唔會太膩。我有試埋同行友人嘅長通粉,味道無特別,但什菌都好香。 至於焗魚柳,肉質係ok嘅,但個sauce唔好食,咸得滯,如果配cream base sauce應該會夾d。最後,點會少得甜品環節呢?有頗多朱古力甜品,造型的的式式,可以多試幾款。 嫌膩的話,有個細細的檸檬撻仔幾好味,酸酸地可以中和飽滯感。仲有值得讚嘅,係好有禮貌又helpful嘅餐廳職員,上至經理下至服務生都有水準。