2021-12-21 2703 views
聽講呢間北方菜館唔錯路過見價錢又好合理所以比一次機會 😂 叫咗兩個客飯套餐湯可以揀中湯或者酸辣湯!如果飲品可以揀豆漿當日中湯係粉葛湯!同事話啱晒經常開夜嘅佢 😂 粉葛湯有好多湯料、豬肉份量都唔少而且好夠味!應該煲咗幾耐下酸辣湯夠酸夠辣!而且裏面材料好多、有木耳絲、荀絲、紅蘿蔔絲、豆腐同瘦肉絲!飲完一碗都飽咗一半 🤣小菜揀咗黑醋小排骨、黑醋酸味夠晒濃郁!排骨食落佢唔乾身唔會硬骨骨、可能半肥瘦嘅關係?份量都幾大碟另外一個小菜叫咗水煮牛肉!裏面有木耳、娃娃菜、薯粉、芽菜、主角牛肉!牛肉份量都幾多、不過建議唔食得辣嘅朋友記住同餐廳講要小辣!因為呢個辣嘅程度係連平時鍾意食辣嘅我都覺得辣 😅套餐包白飯一碗、菜飯要加$3就不了 😅白飯份量都大碗

飲完一碗都飽咗一半 🤣

套餐包白飯一碗、菜飯要加$3就不了 😅白飯份量都大碗