2017-04-22 101 views
昨晚屋企冇煮飯,哥哥話葵芳足球場對面有間米線都幾好味.我哥哥好鍾意食麵,食過唔少間店舖,所以佢話好味應該都唔差,今晚既晚餐就決定食呢間.哥哥指定要麻椒米線配小小辣+豬面肉,金菇.我同媽媽就要清雞湯+豬腩肉,金菇,甜酸菜.清雞湯米線:睇到佢地寫明"不落雞湯粒",心裡即時讚賞呢間店,因為大家既理念一樣,拒絕"扮天然味道既味精雞湯".食米線前先飲一啖湯底,我好鍾意呀,湯底清甜,唔同出面既味精湯底.而且可能加了甜酸菜,湯底仲有少少酸甜既味道.餸菜方面,豬腩肉同金菇係正常,但好想推介甜酸菜,同連鎖店米線的味道是不同的,不會太酸,而且切成大粒,食落方便.推介.麻椒米線:我同媽咪試了少少,只不過是小小辣,但辣到不斷咳.不過味道都幾香,哈哈

• 甜酸菜
  • 麻椒湯底