2017-06-19 1582 views
夜晚經過荃灣做完野,緊係去搵搵野食。行過旁邊間出晒名既麻辣米鋪大排長龍,咁鬼熱更係唔同你din, 黎左隔離間7點幾都拍拍地烏蠅既fusion台式小店。貪佢咩呀~貪佢夠特式多好評。點知中左半伏。叫左呢碗喇沙湯底米線。得蟹柳魚片豆卜都係啲自己屋企煮麵既料,創意欠奉.....喇沙湯底一啲都唔喇沙,似沙嗲味精湯多啲。台式肉燥茄子飯, 沒什驚喜。但食評讚到天上有地下無,失望。茄子略為燒燶,肉燥夠味。叫左個鹵水拼盤,所有野都好淋好入味既,值得試下。呢個椒鹽炸雞肶茹,咁樣整係幾好食。惹咪得黎又唔係淨係肉類。但唔夠脆。左邊苦瓜蘋果汁,有苦瓜味冇蘋果味,清熱幾好。右邊叫100毛,只記得有鮮奶泡沫係入面,係幾好飲。雖然我都支持小店,但以咁多好評黎講,真係令人失望。期望佢會做得好啲,再做多啲創意美食,咁先唔會名過其實。

叫左個鹵水拼盤,所有野都好淋好入味既,值得試下。

2017-06-02