2021-12-30 1526 views
價錢大約係一百幾蚊一碟小菜,份量偏細(六個人一人一舊咁),抵唔抵見仁見智。但最大問題係「食物質素」,完全唔掂1.蒜蓉粉絲蒸蝦蝦嘅大細大約係長洲三百蚊五碟小菜d 蝦咁上下(即係同成人手指尾差唔多)。細都算數,好辛苦挑咗d 肉出嚟,原來d 蝦係生嘅,結果大家不知情之下食咗半碟生蝦。叫腦細埋嚟,佢只係拎咗剩返嘅蝦去蒸,蒸到老晒再上返畀你。結果當晚我喺香車街個公街肚屙🤮如果你鐘意食生蝦,即時訂位2.黃金蝦蝦嘅大細當然都係成人手指尾咁大,絕對可以癲覆你對黃金蝦嘅想像。而且d 蝦係唔多痴到d 咸蛋黃,所以我到底食緊d 咩?🤮3.黃金雞中翼一上枱見大大隻應該掂啦,點知,入面熟到爛(唔係誇張,d 肉已經係梅梅地)。我懷疑佢先蒸後炒/炸,完全過熟,其實我唔明一碟咁普通嘅小菜點樣可以煮得咁難食。加埋d 雞翼係垃圾級別,喺凍肉舖d 雞翼仲靚過佢🤮4.黑椒牛仔骨哩個份量都還好,雖然舊舊都只係得連住舊骨嗰少少肉。不過,一咬落去,成個口只係得d 鬆肉粉味,我連食緊牛定豬都分唔到...如果你唔知鬆肉粉係咩味,快d 訂位試吓🤮5.芥末牛柳粒有d 牛柳粒已經熟到燶咗,有d 入面仲生勾勾,有三分之一碟都係咁樣。雖然話d

1.蒜蓉粉絲蒸蝦

2.黃金蝦

3.黃金雞中翼

4.黑椒牛仔骨

5.芥末牛柳粒
有d 牛柳粒已經熟到燶咗,有d 入面仲生勾勾,有三分之一碟都係咁樣。雖然話d 牛肉可以唔洗熟晒,但佢用d 牛咩質素你自己諗啦...🤮

6.豉椒炒蜆
殼多過肉就基本啦,加埋d 唔開口死蜆,應該唔超過20粒肉,結果大半碟都無人食。唔好諗住有20粒肉都唔錯,隻蜆連殼都係大約5毫子咁大,咁你估吓粒肉有幾大啦吓🤮

7.大腸墨魚膠
你又點估到粒膠係咸嘅呢?食完都唔知自己食緊乜🤮仲要得幾粒

成餐飯最正常得一碟蠔、三碟菜,不過最後大家都飽晒,因為成肚都係氣,永久blacklist 哩間餐廳,亦希望用我嘅經驗去令大家唔好再中伏🤬

起初幫襯係見人話哩間黃店,姑且支持吓同路人,食完之後一肚氣,不過令我更加激氣係抬頭見到d 選舉宣傳...😀
2021-12-29
$230 (Dinner)