2023-06-13 41 views
聽日放工經過呢間糖水舖,個名叫仁芝初,天氣咁熱,最啱就係買啲糖水食下☺️聽個名都知係食中式糖水嘅,糖水種類選擇都好多,佢仲話係自家製手工調製既,仲要係每日新鮮製造😍我就揀咗三個甜品,外賣返屋企食古法養顏燉桃膠:我揀咗凍嘅,塗膠好似啫喱咁入口相當透心涼,入面仲有杞子龍眼肉,感覺相當滋補😃紫薯芋茸蓮子西米露: 呢個紫薯芋開茸磨到糊狀,有芝麻糊嘅感覺,味道又相當唔錯,感覺佢超級足料🥴白果薏米腐竹:呢個中式糖水都係冇揀錯,入面嘅白果種一啲都唔苦😋呢間中式糖水舖,果然有質素又好味,下次再試吓佢嘅其他糖水❤️#旺角 #糖水 #旺角美食

我就揀咗三個甜品,外賣返屋企食

#旺角 #糖水 #旺角美食
2023-06-09