2017-02-10 152 views
新年時節更係要食好D,所以去完八姑姐屋企後就去左阿妹想食好耐既火鍋店食飯去~呢間係1樓的中式火鍋店格局係走中高時尚風,裝潢設計舒適雅致,D櫈都住得好舒服點菜紙有齊小食、刺身、海鮮、特色丸類、手工肉類和多種不同既蔬菜,選擇極多,咩都想食既人就最岩!落單後侍應就持左醬料俾我地揀我地叫左唔熱氣既香茜皮蛋鍋,個鍋都好足料,湯底味好清甜無咩味精阿妹好怕肥肉,所以就叫左個頂級駝鳥肉俾佢,呢碟肉既份量都好大份,色澤都好新鮮,燙熟後味道好鮮嫩,好味 另外亦點左個蟹子墨魚滑,份量都OK,蟹籽就爆多,口感仲好彈牙接著仲叫左炸枝竹、娃娃菜、爽滑豬下青,全部一睇就知係好新鮮既!枝竹好香滑、豬下青就肥瘦適中又爽嫩,娃娃菜亦好鮮甜,確係唔係一般既便宜貨色最後我地叫埋青島啤酒啤啤佢添~今餐又好味,食得又舒服又爽
調味醬汁
落單後侍應就持左醬料俾我地揀
香茜皮蛋鍋
頂級駝鳥肉
蟹子墨魚滑
炸枝竹、娃娃菜、爽滑豬下青

青島啤酒
最後我地叫埋青島啤酒啤啤佢添~

今餐又好味,食得又舒服又爽
2017-02-01
Type of Meal